Witamy Państwa w BAR ACADEMY. Nasza firma powstała w 2009 roku w Atenach a od 2015 roku dzielimy się naszym doświadczeniem na terenie Polski.

Co nas wyróżnia
Agnieszka Wijas

Co oferujemy?

Wspieramy naszą wiedzą i doświadczeniem, właścicieli lokali gastronomicznych oraz projektantów i architektów, pomagając tworzyć przestrzenie, które są zarówno funkcjonalne, jak i atrakcyjne wizualnie. Nasze doradztwo obejmuje konsultacje przed powstaniem projektu, co pozwala połączyć estetykę z praktycznymi rozwiązaniami gastronomicznymi, przekładającymi się na sukces biznesu.

Specjalizujemy się również w przygotowaniu pełnej dokumentacji HACCP oraz organizacji indywidualnych szkoleń, dostosowanych do potrzeb konkretnego lokalu. Dzięki naszym usługom poprawisz komfort pracy, jakość obsługi oraz doświadczenie klientów, co sprzyja zadowoleniu gości i długotrwałemu sukcesowi Twojego przedsięwzięcia.

"Doświadczenie to nie tylko wiedza, ale mądrość, jaką zdobywamy, rozwiązując problemy."

Jak działamy?

Nasze ponad 25-letnie doświadczenie w branży HoReCa to ogromna wartość, którą dzielimy się z naszymi klientami. Doskonale rozumiemy specyfikę rynku gastronomicznego oraz codzienne wyzwania związane z prowadzeniem lokalu, dlatego oferujemy profesjonalne doradztwo w zakresie projektowania przestrzeni. Bazując na naszej wiedzy i doświadczeniu, wskazujemy, jak zaprojektować lokal, by osiągnąć realny sukces. Skupiamy się nie tylko na estetyce, ale przede wszystkim na ergonomii i wygodzie obsługi. Uwzględniając zasady psychologii zachowań gości oraz sensoryki, nasze rekomendacje pomagają stworzyć przestrzeń, która ułatwia codzienną pracę, zwiększa komfort klientów i wspiera rozwój biznesu.

Szkolenia indywidualne

Nowoczesne rozwiązania dla gastronomii

Dlaczego my?

Wieloletnia praktyka w branży gastronomicznej udowadnia, że sukces w prowadzeniu restauracji, pubu czy kawiarni wymaga nie tylko pasji, ale i precyzyjnego planowania. Nasza wiedza i doświadczenie są kluczem do skutecznego przekształcenia Twojej wizji w rzeczywistość, zapewniając solidne fundamenty dla Twojego biznesu.

Liczy się bowiem bardzo dyskretny przekaz, który nienachalnie i w wysublimowany sposób zaprosi gości do Waszego stołu.
Agnieszka Wijas, założycielka Bar Academy
Kelner na sali konsumpcyjnej musi być niczym artysta na scenie – dla Waszych gości chwile spędzone w restauracji są bowiem celebracją dnia.
Agnieszka Wijas, założycielka Bar Academy