Rozwiązania dla gastronomii

Poza pakietem usług doradczych, przygotowaniem dokumentacji
HACCP oraz ofertą indywidualnych szkoleń mamy do zaoferowania konsultacje entomologiczne jednej z najlepszych firm w Polsce, a także dostęp do niezwodnych i bezpiecznych metod  neutralizujących kłopotliwe zapachy w lokalach gastronomicznych oraz uwalniających przestrzeń gastronomiczną od uciążliwych owadów.

Jesteśmy Twoim wsparciem

Opracowanie dokumentacji niezbędnej do uruchomienia lokalu oraz nowoczesne produkty, które znacznie ułatwią uporanie się z uciążliwymi problemami, jakie pojawiają się w branży gastronomicznej – to dodatkowe usługi jakie znajdziecie Państwo w Bar Academy.

01.

Projekty HACCP i GHP/GMP

HACCP jest obowiązkowym w Polsce systemem, którego adaptacja i zastosowanie gwarantuje  bezpieczeństwo sprzedawanej  żywności , zarówno w gastronomii , jak i zakładach wytwarzających żywność. Każdy zakład gastronomiczny jest zobowiązany do zastosowań w oparciu o procedury zapewnienia zdrowotnego żywności poprzez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punku widzenia jej jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu
Nasza firma zapewnia:
Opracowanie dokumentacji HACCP,
Przygotowanie dokumentacji Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Produkcyjnych (GMP) dla działalności gastronomicznej koniecznych jako warunki wstępne wdrożenia systemu HACCP.

02.

Antidotum na uciążliwe owady

Uciążliwe owady w okresie wiosenno-letnim to często prawdziwa zmora gastronomicznych przestrzeni. Dotychczasowe metody zwalczania natrętnych much i insektów za pomocą lamp lub moskitier, rzadko niwelują problem w pełni.

Z naszą ofertą , raz na zawsze pożegnacie się Państwo z uporczywymi muchami dla , których każda przestrzeń gastronomiczne i oferowane produkty są niezłą ucztą.Jesteśmy w stanie raz na zawsze uwolnić Państwa lokale od tego problemu. Już wiosną w naszej ofercie pojawi się uniwersalny, bezpieczny dla zdrowia preparat , który gwarantuje w 99 %, że mucha w Waszym lokalu lub sklepie nie zagości.

Aby zamówić preparat,  zapraszamy do kontaktu:
biuro@bar-academy.pl

03.

Neutralizator kłopotliwych zapachów

Kilka lat temu bardzo modnym trendem w gastronomii stały się tzw. open kitchen. Nie bez powodu – przyrządzanie potraw na oczach klientów wzbudza większe zaufanie, wzmaga apetyt a do tego samo w sobie jest pewnego rodzaju atrakcją. Problemem mogą być jednak zapachy wydobywające się z otwartej kuchni. Klientom niekoniecznie podoba się kiedy zabierają je do domu na ubraniach a sama konsumpcja wśród takiego bogactwa aromatów,  również nie zawsze bywa przyjemna.   
Rozwiązaniem , jakie Państwu oferujemy jest  nieodzowny neutralizator zapachów. Produkt ten, rozprowadzany za pomocą dyfuzora,  neutralizuje cząsteczki zapachowe wszystkich produktów, które poddawane są obróbce termicznej, w cząsteczki całkowicie bezwonne.

Aby zamówić preparat,  zapraszamy do kontaktu:
biuro@bar-academy.pl

04.

SYSTEM DDD – Dezynfekcja, Deratyzacja, Dezynsekcja

Prowadząc lokal gastronomiczny absolutnie nie można sobie pozwolić na serwowanie żywności o obniżonej jakości czy też w jakikolwiek sposób zanieczyszczonej.
Z drugiej strony każda gastroprzestrzeń to niestety miejsce „atrakcyjne” dla wielu szkodników – bakterii, owadów, moli czy gryzoni. Aby w pełni zabezpieczyć się przed tym problemem lub skutecznie go zwalczyć, warto skorzystać z profesjonalnych rozwiązać systemu DDD.
Takie zabiegi jak dezynfekcja (odkażanie powierzchni), deratyzacja (zwalczanie gryzoni) czy dezynsekcja (zwalczanie szkodników) powinny być jednak wykonywane wyłącznie przez osoby posiadające odpowiednie kompetencje i doświadczenie. Tylko profesjonaliści są bowiem w stanie dobrać najlepszą metodę działania, która rozwiąże problem a jednocześnie będzie bezpieczna i jak najmniej szkodliwa dla środowiska.
Z początkiem 2023 roku nawiązaliśmy współpracę z jedną z najlepszych firm w Polsce, która od ponad dwudziestu pięciu lat zajmuje się konsultacjami entomologicznymi (www.trojszyk.com).
Przedmiotem działalności firmy „TROJSZYK” Konsultacje Entomologiczne  jest organizacja i prowadzenie szkoleń z zakresu dezynfekcji, dezynsekcji i deratyzacji. Firma działa od 1998 r. organizując szkolenia i warsztaty szkoleniowe dla zakładów zajmujących się obszarem DDD oraz prowadzeniem kursów internetowych dla osób przeprowadzających zawodowo działania DDD.

Co jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?

Budowa brandingu

Czuwamy nad całym przebiegiem tworzenia Państwa identyfikacji wizualnej.

Aktywizacja biznesu

Oferujemy wsparcie na każdym etapie projektowania i realizacji gastrobiznesu.

Szkolenia

Diagnozujemy problemy i ustalamy indywidualny program szkoleniowy. Przeczytaj więcej na ten temat.

Jeśli chcesz odnieść sukces w branży gastronomicznej, przed Tobą wiele poważnych i odważnych decyzji.
Agnieszka Wijas, założycielka Bar Academy
Goście Waszych restauracji i kawiarni, nie płacą tylko za dobre jedzenie, ale także za miłe wspomnienia.
Agnieszka Wijas, założycielka Bar Academy